برگزاری دوره آموزشی کشوری تربیت درمانگرِ سلامت جنسی

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، دوره آموزشی کشوری تربیت درمانگرِ سلامت جنسی ویژه رواشناسان شاغل در مراکز تحت نظارت بهزیستی خراسان رضوی از تمامی استان‌ها در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری با حضور سرپرست معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار گردید. در این کارگاه، آموزش‌های تخصصی در حیطه سلامت جنسی، آشنایی با اختلالات جنسی و درمان این اختلالات و... به مخاطبین ارائه گردید تا بتوانند در استان‌های محل خدمت خود به عنوان درمانگرِ متخصص در این حیطه فعالیت نمایند.گفتنی است این دوره آموزشی کشوری در سه دوره متوالی در شهرستان مشهد برگزار خواهد شد.

سرپرست معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در دوره آموزشی کشوری تربیت درمانگرِ سلامت جنسی که در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار گردید، گفت: این دوره آموزشی پیرو تفاهم نامه منعقد شده میان سازمان امور اجتماعی کشور و سازمان بهزیستی برگزار گردیده و به‌نوعی تکلیفی است که به بهزیستی محول شده تا درمانگر سلامت جنسی تربیت نماید و فضایی مهیا شده که آموزش یکسان و علمی به شرکت کنندگان ارائه گردد تا بتوانند این آموزه‌ها را در استان خود پیاده‍‌ کنند.

 معصومه توکلی افزود: ما در وهله اول باید درمانگر سلامت جنسی تربیت کنیم و در مرحله دوم با صدور مجوز تعداد مراکزی که به ارائه خدمات مشاوره تخصصی در این حیطه می‌پردازند را افزایش دهیم تا دسترسی به خدمات تخصصی برای آحاد مردم آسان شود. بنابراین برای دسترسی مردم به خدمات باکیفیت و تخصصی، این دوره‌های آموزشی  طراحی گردیده که مسلما ارتقای کیفیت زندگی مردم را به دنبال خواهد داشت. هدف نهایی این طرح، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است. بخش غیردولتی بازوان قدرتمند بهزیستی در ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی محسوب می‌شوند. اگر بخش غیردولتی پویا شود، همه دستگاه‌ها منتفع خواهند شد و هدف ما نیز تربیت درمانگر در بخش‌های خصوصی در این دوره‌های آموزشی است.

وی افزود: بیش از 3هزار و 300 مرکز مشاوره در سطح کشور وجود دارد و درتلاشیم تا این مراکز به سمت رویکرد تخصص محوری حرکت کنند. حدود یک میلیون و 700 هزار تماس تلفنی موفق با سامانه مشاوره تلفنی 1480 انجام گرفته و افراد بسیار متخصص و حرفه‌‎ای در کل کشور در این سامانه مشغول به کار هستند.

سرپرست معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی در زمینه گسترش فرهنگ مشاوره خدمات متعددی داشته است. در گذشته مراجعه به روانشناس یک تابو محسوب می‌شد، اما هم اکنون چهار و نیم میلیون جلسه مشاوره در سامانه ثبت گردیده که ثبتی‌ها حدود یک سوم آمار افراد مراجعه کننده را شامل می‌شوند و این نشان دهنده گسترش فرهنگ مشاوره در سطح جامعه بوده است و بیانگر اقداماتی است که در زمینه آگاه سازی و اطلاع رسانی به صورت گسترده انجام گرفته و قطعا با کمک بخش خصوصی وضعیت بهبود پیدا می‌کند.

در ادامه، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ضمن خوش‌آمدگویی و خیرمقدم به شرکت کنندگان در این دوره آموزشی، گفت: امیدوارم این دوره آموزشی برای شما موثر باشد و حضور در شهر امام مهربانی‌ها، خاطرات خوشی را برای شما رقم بزند. مشرف شدن به آستان امام رئوف باید روزی افراد گردد و اگر قصوری در طی این دوره اتفاق افتاد، امیدواریم بر ما ببخشایید.

مسعود فیروزی ضمن اشاره به موضوع این دوره آموزشی،گفت: یکی از وظایف بهزیستی حمایت از خانواده و تحکیم بنیان خانواده است. تشکیل خانواده یکی از ارزشمندترین و مهم‌ترین پیمان‌ها در جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین پرداختن به همه ابعاد سلامت خانواده یکی از راه‌هایی است که به تحکیم بنیان خانواده منجر می‌شود. سلامت جنسی یکی از مولفه های اساسی در توسعه منابع انسانی است و  تاثیر آن در حفـظ و تحکیـم خانـواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی غیرقابل انکاراست. به این مسئله نباید به مثابه تابو نگریسته شود و مردم حق دارند که از مشاوره‌های علمی و تخصصی در این خصوص بهره‌مند شوند زیرا داده‌های نادرست یا فقدان اطلاعات منجر به افزایش مشکلات خانوادگی و اجتماعی می‌شود.

کد خبر 122189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد